Over Ematra

Tijdlijn Ematra

In 1976 richtte Evert van Maanen een transportbedrijf op: Ematra b.v.; een acroniem voor Evert van Maanen Transport

Evert is een gedreven ondernemer; zijn transportbedrijf reed onder andere op Saudi-Arabiƫ, Israƫl en Irak. Zijn gerenoveerde truck verkocht hij in het Midden-Oosten, hij kwam weer terug met het vliegtuig. Na enkele jaren stopte hij met het transportbedrijf. In Zwartebroek ging hij zich toeleggen op het spuiten van bedrijfsvoertuigen. Na enkele jaren verhuisde het bedrijf naar de Mercuriusweg in Barneveld. Halverwege de jaren 80 werd het nieuwe pand aan de Marchandweg 20 betrokken, geheel op maat gemaakt voor het spuiten van bedrijfsvoertuigen, uniek voor die tijd.

Er werd ingespeeld op de vraag naar een specialist in schadeherstel van bedrijfsvoertuigen. Halverwege de jaren 90 werd een geheel nieuw pand betrokken op Marchandweg 35. Het pand werd uitgerust met de modernste richtvloeren, richtbanken en richtapparatuur, uniek voor die tijd.

"40 jaar ervaring in o.a. richttechniek en spuitwerk"

7 juni 2006 was een zwarte dag voor Ematra, Evert van Maanen is onverwacht overleden.

 

Medio 2011 hebben Robert van Maanen en Gert van Rootselaar de bedrijven over genomen van de erven Van Maanen.

De activiteiten nemen toe; meer spuitwerk defensiematerieel en ook lijmtechnieken; het verlijmen van pantserbeplating in legervoertuigen.

Daarnaast uitbreiding met meer Truck Improvement; Verkoop- en opbouw van autolaadkranen en opbouw van kisten/kasten, bijvoorbeeld voor zwaar transport trucks.

Over Ematra

Eind 2016 besluiten de aandeelhouders na goed overleg om te kiezen voor een zakelijke splitsing. Vanaf dat moment voert Gert van Rootselaar voert de directie over richttechniek; Ematri Truck Repair & Improvement.

Robert van Maanen voert de directie over de spuiterij; Ematra paint solutions.

 

Ematra bestelbus